en-MEDOVÉ SIRUPY

07/07/2023

Představujeme naše nové výrobky, kterými jsou medové sirupy. Jsou extra silné, extra husté a jejich jedinečnost na trhu podtrhuje fakt, že jsou vyrobeny výhradně jenom z medu, neobsahují žádné konzervanty, aromata, barviva, škroby, zahušťující látky nebo jiná aditiva a jsou zcela bezlepkové. Jejich složení je prosté : jen med, ovocná šťáva a vláknina nebo bylinný výluh (podle toho, zda se jedná o řadu ovocnou nebo bylinnou) a kyselina citronová.


Medové sirupy ovocné

Jahody, maliny, višně, mandarinky a borůvky 

jsme nechali splynout s naším medem, protože ovoce a med k sobě jednoduše patří. Koneckonců obě komodity pocházejí ze stejného zdroje (květu rostliny, keře nebo stromu) a oběma na svět pomáhají právě včely. 

Výsledkem jsou slaďoučké medové ovocné sirupy, kterými lze osladit prakticky cokoli, nebo je mlsat přímo po lžičce. 

V zimě pro zahřátí: ranní nebo večerní mls na lžičku, do čaje, na oslazení snídaní a jiných pokrmů, do moučníků, dezertů a jiných produktů

V létě pro osvěžení: ovocná limonáda s ledem nebo k ozdobě zmrzlin a pohárů


Med společně s ovocnou vlákninou může tvořit mírný sediment, který ale v žádném případě není kvalitativní závadou. Pro odstranění lze před použitím protřepat, ale nejedná se o naprostou nezbytnost. 

Medové sirupy bylinné

Květ bezu, lípy, mateřídoušky, levandule a směsi bylin jitrocel s měsíčkem a gingko s meduňkou a třezalkou

jsme spojili s medem a vytvořili řadu bylinkových sirupů, ve kterých najdete jen med a bylinný výluh z té které bylinky. Jedinečný vztah včel ke květům se přelévá i do těchto produktů, když nektar z kvítků včely přetvářejí v med, do kterého my jsme pak naopak vnesli výluh z bylin.

Výsledkem jsou v případě bezu, lípy, mateřídoušky a levandule jednodruhové lahodné slaďoučké sirupy s výraznou chutí a benefitem té které byliny, jimiž lze osladit cokoli, lze je mlsat po lžičce, případně dobře poslouží k výrobě domácí osvěžující limonády.

Medové sirupy, které tvoří směsi bylin jitrocel s měsíčkem a gingko s meduňkou a třezalkou, jsou vytvořeny citlivě tak, aby k sobě přítomné bylinky ladily chuťově i svým benefitem a je vhodné je užívat nejlépe po lžičce anebo jimi doslazovat čaj. První z nich (jitrocel a měsíček) je lépe užívat ráno a během dne, druhý z nich (gingko, meduňka a třezalka) pak večer.

Pro dobrý pocit, zahřátí i osvěžení, v zimě, v létě, s benefitem bylinek a medu: ranní nebo večerní mls na lžičku, oslazení čaje, zdravých snídaní či jiných pokrmů, na výrobu domácích limonád, na zmrzlinu, do pohárů, moučníků a dezertů


Med společně s bylinným výluhem může tvořit mírný sediment, který ale v žádném případě není kvalitativní závadou. Pro odstranění lze před použitím protřepat, ale nejedná se o naprostou nezbytnost.